A Barlangfürdőben különböző medencék, zuhanyozók, kádfürdők várják a vendégeket. A víz gyógyító hatása betegek és egészségesek számára egyaránt regenerálódást nyújt. A fürdő előtermének szétnyitható üvegkupolája alatt kellemes környezet fogadja a belépőt; díszkúttal, márványszoborral, pálmafákkal, kényelmes ülőhelyekkel. Természetesen van büfé is.

Miskolc-tapolcai barlangfürdő

1936-ban fedezték fel a 150 m hosszú barlangot, amelyet 1941-ben nyitottak meg. A kupola 212 db cölöpre és az ezekre öntött vasbeton koszorúra épült. Az itteni víz szívműködési zavarok, érbetegségek, vérnyomás és vérkeringési zavarok gyógyítására alkalmas. A tavi fürdőt 1969-ben építették. (Előtte volt egy régi favázas tavi fürdő, amelyet lebontva építették fel a mait.) A barlangfürdőből sziklaalagút vezet a két kagyló alakú szabadtéri medencéhez. Az egyik medencén beton kagylóhéj képez tetőt. Itt 4-5 vastag vízsugár alatt lehet dögönyöztetni testünk izmait. Európában egyedülálló! Válassza a betegség megelőzését és a természetes gyógymódot!

Miskolc-tapolcai barlangfürdő

A Bükk hegység lábánál található Miskolctapolca gyógyhatású forrásvizével és természetes meleg vizű barlangfürdőjével mind jobban kiérdemli a hazai és a külföldi vendégek elismerését. A látogatók az időjárástól függetlenül válogathatnak a termál-, tavi, illetve barlangfürdők között. A 31 Celsius-fokos víz kalcium, magnézium-hidrogénkarbonátos, nyomokban metabórsav, metakovasav, jód, bróm és radon tartalmú. A fürdő termálrészében két gyógymedence található, innen juthatunk a különleges élményt nyújtó természetes barlangfürdő 5 medencéjébe és a szauna parkba.

Cím:
Miskolc, Miskolctapolca, Pazár sétány 1.
Telefonszám: 46/560-030
Nyitva tartás:
H-V 9-18,
éves karbantartás január hónapban

Forrás: http://miskolc.utisugo.hu