Csodálatos erdei környezetben, sok látnivalóval várja látogatóit az 1983 óta működő és vadaspark néven megismert Miskolci Állatkert. Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben. A lakossági összefogással létrejött állatkert a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban.

Miskolci Állatkert

Az állatkert eredetileg vadaspark volt, így valójában az erdőben sétálva ismerhetik meg a látogatók az itt élő közel 150 állatfaj több mint 600 egyedét. A hazai állatok mellett számos egzotikus “jövevény” is él itt – például az ország egyetlen gerezapárja. Az állatkert ma is természetes környezetben mutatja be a Bükk élővilágát, az ország nagyvadjait. A fejlesztésnek köszönhetően egyre inkább természetközeli módon élnek a többiek is: a ragadozók, a madarak, és a más földrészek állatvilágának képviselői.

Miskolci Állatkert

Itt látható Közép-Európa egyik legnagyobb farkasfalkája természetszerű környezetben, emellett a hazai csülkös nagyvad fajok teljes skáláját megismerhetik a látogatók. A legnépszerűbbek közé tartozik az állatsimogató, a különleges papagájokat bemutató röpde, a madagaszkári félmajom-gyűjtemény, a bengáli tigrisek és a párducok, hiúzok, valamint az Afrika állatvilágát képviselő fajok közül a tevék, a struccok és a szurikáta-csapat.

Miskolci Állatkert
Az állatkert különlegessége a természetvédelmi szoborpark is. Ebben emléket állítanak azoknak az európai természettudósoknak, akik meghatározói voltak a modern állatkertészeti kultúra kialakulásának; illetve a kipusztult állatfajok méretarányos, bronzba öntött szobraival hívják fel a figyelmet arra, hogy helyrehozhatatlan károkat okozhat a természetben az ember. A világon elsőként itt állították fel Gerald Durrell – világhírű természettudós és számos népszerű könyv szerzője – szoborportréját. Mindennap tartanak látványetetést, és számos zoopedagógia programmal szeretteik és ismeretik meg a gyerekekkel az állatokat. Az állatkert területe közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz, így reprezentálja annak növényvilágát.Cím:
Miskolc, Csanyik-völgy
Telefon: 46/332-121