új logó

 

Miskolci eseménynaptár 2013 - 2014 év eleje.

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Március

Március 9-10.

MISKOLCI NEMZETKÖZI ÁSVÁNYFESZTIVÁL

8600-asvanyborzek

Helyszín: Miskolci Egyetem

Immáron 31. alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválját. Jelentőségét nemcsak a kiállítók és a látogatók létszáma jelzi, hanem az a tény is, hogy évenként a börzéhez más és más rendezvények is kapcsolódnak. Ezek között vannak reprezentatív, tematikus kiállítások, illetve tudományos és népszerűsítő előadások is.

 

Március 15.

marcius_15NEMZETI ÜNNEPÜNK több helyszínen

Délelőtt az 1848-as forradalom és szabadságharc miskolci emlékhelyein ünnepi menet során kerülnek elhelyezésre a megemlékezés virágai. A központi ünnepségre Petőfi Sándor szobránál kerül sor, együttműködve a Miskolcon működő amatőr drámacsoportokkal és a város iskoláival. Délután a szervezők családi programokra várják az érdeklődőket. A Szent István téren Huszártáborral, népi mesterség-bemutatókkal, ’48-as játszóházzal, egyéb érdekességekkel várják a látogatókat a szervezők. A Népi Játékparkban ügyességi, kreatív játékokkal, kézzel hajtott körhintával ismerkedhetnek a gyerekek.

Március 23.

tancfesztivalXXXVIII. NEMZETKÖZI FORMÁCIÓS TÁNCFESZTIVÁL CSOPORTOS ÉS EGYÉNI KŰR MAGYAR BAJNOKSÁG

Helyszín: Generali Aréna, Miskolc Városi Szabadidőközpont

A már hagyománnyá vált rendezvény a formációs társastáncversenyek kiemelkedő, országos jelentőségű eseménye, amely a magyar és külföldi amatőr táncművészeti együtteseknek lehetőséget ad a bemutatkozásra és a megmérettetésre. A táncos produkciók legnívósabb hazai és nemzetközi előadói nagyszabású gálaműsor keretén  kápráztatják el a nézőközönséget professzionális standard, latin és modern tánc előadásaikkal.

Információ: + 36 46 411 747

Március 23.

hongrie kerékpárversenyKassa-Miskolc Országúti Kerékpáros Verseny

UCI 1.2 kategória A versenyre nevezett már több külföldi együttes, és a teljes magyar élmezőny is rajthoz áll majd.

 

 

Április

TÁNCMARATON

tanc-vilagnapi-maraton-Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Balett megalakulása. Háromnapos ünnep neves magyarországi együttesekkel, koreográfusokkal és táncosokkal.

Információ: +36 46 516 735

 

 

Április 5-8

színház„HATÁRTALAN NAPOK” - Határon túli magyar színházi városok összművészeti fesztiválja (3 város/3 műfaj/3 nap)

Helyszín: a Miskolci Nemzeti Színház játszóhelyei és a Művészetek Háza

A Miskolci Nemzeti Színház héthatáron átívelő összművészeti fesztivált indít útjára az észak-keleti térségben, melynek célja, hogy a színházat olyan nyitott hellyé változtassa, ahol egy város közösségének tagjai új élményekkel, ismeretekkel, kapcsolatokkal gazdagodhatnak. A fesztivál középpontjában a határon túli magyar színházi városok kulturális életének széleskörű bemutatása áll. A rendezvény három határon túli magyar városból három művészeti ág alkotóit, előadóit hozza össze három napra.

Az idei programsorozat részeként egy koncerten fellépnek a Budapesti Operettszínház sztárjai és a Miskolci Szimfonikus Zenekar is.

Információ: +36 46 516 735

Április 11.

költészet napjaKÖLTÉSZET NAPJA

Helyszín: Lillafüred, József Attila-emlékhely    Ünnepi megemlékezés és koszorúzás. Kép, zene, szó – találkozók írókkal, költőkkel. Szerintem senki se maradjon otthon kedd délután  Helyszín: Rákóczi Ferenc Könyvtár            Találkozó Kiss Ottó József Attila-díjas íróval és Fecske Csaba költővel.

 

Április 12-14.

XXIV. MISKOLCI NEMZETKÖZI KAMARAKÓRUS FESZTIVÁL

Helyszín: a Zenepalota Bartók terme és Miskolc templomai

Április 15-18.

france1III. ORSZÁGOS FRANCIA FILMTAVASZ

helyszín: Művészetek Háza Uránia és Béke art mozi termek

 

 

 

Április 22.

foldnapja_miskolcFÖLD NAPJA FESZTIVÁL

A programok színes kavalkádja egy héten át zajlik majd Miskolc több pontján természetvédő, ifjúsági és kulturális civil szervezetek együttműködésével. A Critical Mass keretében a miskolci kerékpárosok is csatlakoznak a világszerte megtartott kerékpáros felvonuláshoz, melynek legfontosabb célja a városi kerékpározás elfogadtatása és az ésszerű autóhasználat széleskörű népszerűsítése.

 

Május

Május 1.

 

majális„UJJÉ A NÉPKERTBEN…” – NÉPKERTI MAJÁLIS

Helyszín: Népkert

A régi békeidős majálisok, sétálós vasárnap délutánok hangulatát idézik vissza térzenével, kikiáltóval, cigányzenével, színpadi színes programokkal, szórakoztató műsorokkal a szervezők. Igazi különlegessége lesz a rendezvénynek a májusfaállító verseny és a századelős ételspecialitások bemutatója a Vigadó kerthelyiségében és a Népkert több pontján. A programot színesíti a Régi Táncrend – múlt század eleji táncok korabeli ruhákban, nosztalgia slágerek, táncdal- és operettrészletek, táncház – századelős táncok tanítása, bábelőadás, vásári komédia, koncert.

A majális kísérőrendezvénye a „KÉZMŰVES SÖR” FESZTIVÁL. Számos sörfőzde mutatkozik be a rendezvényen finomabbnál finomabb sörkülönlegességekkel. A sör mellé Miskolczi kolbászt kóstolhatnak az érdeklődők.

Információ: +36 46 508 844

Május 11.

Miskolc-város-napjaMISKOLC VÁROS ÜNNEPE

A Szinva teraszon a civil kavalkádon a városunkban működő civil szervezetek, egészségügyi, szociális és oktatási és közművelődési intézmények csoportjai mutatkoznak be, minden korosztály képviselteti magát a fellépők között.  A nap folyamán kirakodó vásár, népi mesterség-bemutatók és a hungarikumok utcája várja a kicsiket és nagyokat a Szent István téren.

 

Május 10-12.

borbarangolásBORKERESKEDŐ VÁROSOK KONFERENCIÁJA és AVASI BORANGOLÁS – VÁROSÜNNEP KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYE

Helyszín: Avas hegy.  Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas hegy északi oldalában több mint 900 többszáz éves pince és borház helyezkedik el. Ezen a történelmi területen kerül megrendezésre szombaton és vasárnap a II. Avasi Borangolás. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászatok gondoskodnak. Jó borokkal, finom ételekkel és hangulatos pincezenekarokkal több mint 30 nyitott pince várja a látogatókat.

 

Május 11.

szemere b.Helyszín: Herman Ottó Múzeum

„Egy miskolci nemes az országos politikában – Szemere Bertalan pályaképe és pályatársai” című kiállítás megnyitója, mely Szemere Bertalanról és a 19. századi Miskolc jeles közéleti személyiségeiről és politikusairól szól. A kiállítás 2013. november 3-ig várja az érdeklődőket.

 

Május 26.

várjátékokRENESZÁNSZ VÁRJÁTÉKOK

Helyszín: Diósgyőri vár

Május utolsó vasárnapján, a Gyermeknaphoz kapcsolódó, a mesék világát felelevenítő programokkal várják a kicsiket és az egész családot Diósgyőr várában. A reneszánsz csodavilágát a gyermekmesék és a magyar mondák ismert figurái varázsolják szemünk elé. Megelevenednek a korhoz kapcsolódó mesék, misztériumok, találkozhatunk Mátyás királlyal és Beatrix királynéval, kedvenc udvari bolondjaikkal, a vár boszorkányával, a sárkánnyal és a királylányt megvédő bátor lovaggal, tündérekkel, koboldokkal. A legkisebbek gyermek-játszóházban foglalhatják el magukat. A felnőttek korabeli ínyencségekből és finom nedűkből válogathatnak kedvükre. A jó lakoma mellé reneszánsz zene szól, egész nap gólyalábasok, zászlóforgatók és mutatványosok szórakoztatják a közönséget.

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

Május 31.

„FeelHarmonic Love” – a FilmFónia alkotóinak új szuperprodukciója

Helyszín: Generali Aréna

Műsoron az elmúlt évtizedek legszebb szerelmes dalai, szimfonikus feldolgozásban. Fellép Radics Gigi, Király Linda, Király Viktor, Szolnoki Péter, László Boldizsár. Közreműködik a Miskolci Szimfonikus Zenekar, vezényel: Kovács László.

Június

Június 3-7.

gyerek fonóXIII. GYERMEK BORSODI FONÓ

Helyszín: Diósgyőri vár

A Gyermek Borsodi Fonó olyan tanulmányi kirándulás, ahol a gyerekek rendhagyó néprajz és történelem órán ismerkedhetnek meg Észak-kelet Magyarország népművészetével és a Diósgyőri vár történetével. A népművészeti bemutatók és a sajátos várlátogatás teszi egyedivé, különlegessé, mert a programok az ősmagyar korig visszanyúlva ismertetik meg a tanulókkal egy kiemelt történelmi emlékhely múltját, jelenét, jövőjét. A programban szerepel népművészeti kismesterség óra, íjászbemutató és táncház is.

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

Június 14-23.

operafesztiválBARTÓK+ MISKOLCI OPERAFESZTIVÁL

Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház és belvárosi terek 5

2013-tól a fesztivál megújult koncepcióval jelentkezik: Az idei év a Bartók utáni népszerű operarepertoárra koncentrál, s több kortárs magyar opera ősbemutatóját tervezi. Továbbra is egyik kiemelt feladata Bartók Béla életművének ápolása, így a világhírű zeneszerző színpadi alkotásait − A Kékszakállú herceg vára, A csodálatos mandarin, A fából faragott királyfi – az idén is láthatja a közönség. Emellett nagyszabású ingyenes operaelőadás keretében felcsendül Puccini Turandotja.

Információ: +36 46 504 060

Június 22.

múzeumok éjszakájaMÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

A Herman Ottó Múzeum központi épületében, a Papszer utcai kiállító épületben és a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban egyaránt várják a látogatókat. Mindehhez csatlakozik még több külső helyszín is, így a tapolcai régészeti feltárás területe is. Lillafüredre a kisvonat szállítja az érdeklődőket, ahol az emlékház mellett a Szent István-barlang, a LÁEV lillafüredi állomásépülete és az MMKM Kohászati Múzeuma is számos programot kínál. Több más intézményben is gazdag programokkal várják a miskolciakat, így a Színészmúzeumban és a Rákóczi-Házban gyermekfoglalkozással, tárlatvezetéssel készülnek.

Információ: +36 46 508 844

Június 22.

förccs feszt.8. MISKOLCI FRÖCCSFESZTIVÁL

Helyszín: Herman Ottó Múzeum Papszer utcai kiállítási épülete és udvara

Nyár, meleg, hűsítő ital és önfeledt szórakozás – ez a Fröccsfesztivál. A rendezvény célja, hogy ezt a hungaricumnak számító italt népszerűsítse. A tulajdonképpen szódavízzel hígított borból készülő fröccsnek számtalan változata alakult ki közel két évszázad alatt. Ezeket kóstolhatják meg a fröccsözni vágyók a Miskolci Fröccsfesztiválon, és találhatják meg a maguknak szimpatikus bort és keverési arányt. A gyermekek sem maradhatnak ki a fesztiválból, hiszen számukra külön alkoholmentes gyerekfröccs készül.

Információ: +36 46 508 844

Július

Július 5-6-7.

fonóXVII. BORSODI FONÓ FOLKFESZTIVÁL

Helyszín: Diósgyőri vár

A Kárpát-medence népművészetét, autentikus népzenei világát, csodaszép táncait, valamint a népzenei alapokon nyugvó világzene legjobb magyar produkcióit mutatja be eredeti módon összegyúrt formában a háromnapos folklórfesztivál. A Déryné-ház előtti területen Magyar Népművészeti Skanzen kerül kialakításra. Hagyományőrző népi kismesterség-bemutatók, népművészeti termékek vására, kézműves magyar termékek vására, gasztronómiai utca, valamint a bor- és pálinka udvar nyújt kellemes kikapcsolódást. A gyermekeket vásári komédia, táncház és játszóház várja.

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

Augusztus

Augusztus 3.

lecsófeszt.III. MISKOLCI LECSÓ– ÉS PECSENYEFESZTIVÁL

Helyszín: Csanyik-völgy

A Bükk hegység dombos lankáin, az Állatkert közvetlen szomszédságában várják a főzőversenyre jelentkezőket és a friss levegőn kirándulókat. A bográcsokban rotyogó lecsókülönlegességek kóstolása közben színpadi programok, kézműves forgatag és sportprogramok szórakoztatják a vendégeket.

Információ: +36 20 926 92 85

 

Augusztus 2 – 14.

varszinhazXXII. DIÓSGYŐRI VÁRSZÍNHÁZI ESTÉK

Helyszín: Diósgyőri vár

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

 

Augusztus 7. (esőnap: augusztus 8.)

eddaAZ EDDA EGYÜTTES KONCERTJE

Helyszín: Diósgyőri vár

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

 

 

Augusztus 15-25.

kosárl.U 18 női kosárlabda EB

Helyszín: Egyetemi Körcsarnok és Generali Aréna

 

 

 

Augusztus 17-18.

várjátékok1XIV. KÖZÉPKORI FORGATAG – LOVAGI JÁTÉKOK DIÓSGYŐR VÁRÁBAN

Tegyünk időutazást Diósgyőr várába, ahol Nagy Lajos udvartartása hamisítatlan középkori hangulattal várja a látogatókat. A várárokban Nagy Lajos király lovagi tornája kínál lélegzetelállító látnivalót. A középkori városkában és a piactéren korabeli figurák, jelmezes szereplők forgataga ragad magával. A korhű fogadókban és borozókban illatozó pecsenyék és hűs italok csábítanak kóstolóra. A Középkori Forgatag a magyar történelmi hagyományőrző rendezvények egyik gyöngyszemeként kihagyhatatlan élményt kínál valamennyi korosztálynak.

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

Augusztus 17-20.

ÁLLAMALAPÍTÓ SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE

Helyszínek: Diósgyőri vár, Szent István tér

szentistván1Augusztus 20. SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE

Helyszínek: a hámori és a vasgyári Szent István szobor, selyemréti Szent István templom, Szent István tér 7

A város több pontján emlékeznek az államalapításra koszorúzással, ökumenikus istentisztelettel és ünnepi szentmisével.

Az ünnepi programok a Szent István térre koncentrálódnak. Ide érkezik meg a díszmenet az aratókoszorúval és a történelmi egyházak képviselői közösen szentelik az új kenyeret. A színpadon ünnepi műsort láthat a közönség Szent István tiszteletére. Látvány kenyérsütés, harcművészeti bemutató, játszóházak, korabeli ruhabemutató, kirakodóvásár és népi mesterség-bemutatók színesítik a programot.

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

Információ: +36 46 508 844

Szeptember

Szeptember 1.

utcabálUTCABÁL

Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház környéke

A Miskolci Nemzeti Színház 190. születésnapján utcabállal ünnepeljük a mai Magyarország első kőszínházát.

 

Szeptember 5-8.

sörfesztiválMISKOLCI SÖRFESZTIVÁL

Helyszín: Népkert

Különleges sörök, finom étkek, nagyszerű hangulat 4 napon át, ahol a színpadokon ismert DJ-k, hazai és nemzetközi sztárok szórakoztatják a nagyérdeműt. Az igazi fesztiválhangulat garantált.

 

Szeptember 12-22.

cinefest10. JAMESON CINEFEST MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL

Helyszín: Művészetek Háza Uránia és Béke art mozi termek, valamint külső helyszínek

A fesztivál kínálata szinte valamennyi korosztálynak biztosít magas színvonalú kulturális programokat, köztük versenyprogram vetítések, konferenciák, kiállítások, workshopok is szerepelnek, de kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi filmkínálat megismertetésére is.

Szeptember 14.

vadasborosIX. BÜKKI VADAS-BOROS NAP

Helyszín: Diósgyőri vár

Egész nap vad- és halétel különlegességekkel, Tokaj-hegyalja, Eger, Kecskemét és a Bükkalja borkínálatával, ingyenes programok sokaságával várja látogatóit a Diósgyőri vár. Gasztronómiai utca kínál finomabbnál-finomabb falatokat, kóstolókat. A borászatok standjai mellett finom pálinkákat is kóstolhatunk. A színpadon koncertek szórakoztatják a közönséget. Este fellép a P. MOBIL együttes.

A Diósgyőri vár felújításának munkálatai miatt a várba tervezett programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: +36 46 530 516, +36 46 533 355, www.diosgyorivar.hu

Szeptember 16-22.

mobilitáshétMOBILITÁSI HÉT

Előadások, filmvetítések, alternatív technológiák, pályázatok, sportversenyek, felvonulás várja az érdeklődőket. Az Autómentes Nap szeptember 22. A buszfestés, 8 buszhúzás, az ügyességi versenyek, aszfaltrajzverseny a legnépszerűbb a fiatalok körében. Délután családok és fiatal csapatok érkeznek a Sportcsarnokhoz a népszerű Critical Mass felvonulásra.

Információ: +36 46 382 095

 

Szeptember 30.

pannontengerMEGNYITJA KAPUIT A NAGYKÖZÖNSÉG ELŐTT A PANNON-TENGER MÚZEUM

Helyszín: Herman Ottó Múzeum

A közel 8 millió éves mocsár ciprusok mellett a kárpát-medencei miocén kor földtana, növény- és állatvilága is bemutatkozik. A kiállítás legmeghatározóbb eleme a rutabányai őslénytani-földtani leletegyüttes, a Rudapithecus hungaricus ősmajom lelet. A „Kárpátok ásványai” című kiállítás is megtekinthető lesz, melyben a múzeum ásványgyűjteményéből válogatott anyag kerül bemutatásra. Kibővítésre kerül a Herman Ottó Múzeum Képtára. Az újjászervezett kiállítás a 20. század első felének magyar festészetét is bemutatja majd.

Információ: +36 46 560 170

Október

Október 10.

kórusKÓRUSTALÁLKOZÓ

helyszín: Miskolci Nemzeti Színház

Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulóján miskolci énekkarok közreműködésével.

 

 

November

November 11.

2979-a-miskolci-szimfonikus-zenekar-unnepi-koncertjei

 

A MISKOLCI SZIMFONIKUS ZENEKAR ÜNNEPI KONCERTJE ALAPÍTÁSUK 50. ÉVFORDULÓJA TISZTELETÉRE

Helyszín: Művészetek Háza

 

 

 

December

December 1-22.

szaloncukorIV. MISKOLCI SZALON-CZUKOR

Helyszín: Miskolc belvárosa, Városháza

Kellemesen nosztalgikus hangulatú rendezvény zenei és kulturális eseményekkel, családi programokkal, hagyományőrző és kézműves vásárral. A Karácsonyi vásárhoz a Téli ízek kertje kapcsolódik, kibővítve a gasztronómiai kínálatot, forró italokat, pálinkát és a különleges Miskolczi kolbászt kínálva.

Az adventi időszak három estéjén koncerteket rendeznek a Városháza felújított Díszteremében. A Szalon-czukor színpadon bábjátékokat, családi programokat láthatnak az érdeklődők. Esténként a hangulatról zenekarok gondoskodnak, más-más műfajt bemutatva, a népzenétől a jazzen át a rockig.

szalonAdvent négy vasárnapján hagyományosan közös gyertyagyújtásra gyűlnek össze a miskolciak a város adventi koszorújánál a Szent István téren a város egyházi iskoláinak közreműködésével.

Információ: +36 46 507 573, +36 46 508-844

December 19.

szimfonikus

 

A MISKOLCI SZIMFONIKUS ZENEKAR KARÁCSONYI KONCERTJE

Helyszín: Selyemréti Szent István templom

 

 

December 31.

szilveszterB.Ú.É.K. MISKOLC! VÁROSI SZILVESZTER

Helyszín: Hősök terepezsgő

A programot főként underground és elektronikus zenei irányzathoz tartozó fellépők műsorai alkotják, az egyes műfajok nagy nevei mellett fellépési lehetőséget biztosítva miskolci fiatal zenekaroknak, Dj-knek, előadóknak is.

Információ: +36 46 508 844

Állandó program

Minden hónap első vasárnapján (2013. március 3., április 7., május 5., június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 1., október 6., november 3., december 1.)

vásárMISKOLCI VÁSÁR

Helyszín: Széchenyi utca és Erzsébet tér

Miskolc belvárosában nemcsak a helybeli régiségkereskedők, hanem az ország minden tájáról idelátogató árusok kínálják kincseiket. A nyüzsgő piacon a nézelődés, a keresgélés, a vásárlás hihetetlen élményt jelent. Az érdeklődő megtalál itt mindent: apró csecsebecséket, dísztárgyakat, műszaki berendezéseket, katonai relikviákat vagy antik bútorokat. Nagy a kínálat porcelánokból, könyvekből, szőnyegekből, népi tárgyakból, régi és kortárs festményekből. A régiségek mellett őstermelők kínálják termékeik et és portékáikat.

Információ: +36 46 508 844

2014. január

Január 3., 4., 5.

szinf

 

A MISKOLCI SZIMFONIKUS ZENEKAR ÚJÉVI HANGVERSENYE

Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház

 

 

 

Január 18.

tepertőnap4. GÖRÖMBÖLYI FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP

Helyszín: Görömbölyi Közösségi Ház előtti tér

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a rövid idő alatt igen népszerűvé vált gasztronómiai rendezvény, ahol forralt bor főzésében, ízesítésében vethetik össze tudásukat a versenyzők értékes díjakért, miközben a színpadon kulturális programok szórakoztatják a rendezvényre kilátogató vendégeket. Kóstolni lehet különleges ízesítésű forralt borokat, pálinkákat, tepertőt és a disznótorhoz kapcsolódó egyéb finomságokat. Amíg a szülők hódolnak a kulináris élvezeteknek a kinti hidegben, a gyerekek a Művelődési Házban, a melegben játszhatnak az ott kialakított játszóházban. A belépés ingyenes!

Információ: +6 20 923 30 98

Január 22.

kultúranapja

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Több helyszínen, ünnepi megemlékezés, irodalmi, kulturális programok városszerte.

 

 

Február

Február elején

SzemMISKOLCI SZEM | Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Találkozója Miskolcon

Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház

A fesztivál fő célkitűzése, hogy Közép-Európa egyik jelentős szakmai fóruma legyen, és ezáltal a Miskolci Nemzeti Színházat és magát Miskolcot is olyan közösségi térré alakítsa, ahol egy új generáció otthonosan mozog, tájékozottá válik, elmélyed a színházi előadások világában, nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatban is. A fesztivál fiatal színházművészek részére biztosít bemutatkozási lehetőséget.

Információ: +36 46 516 735

14. MISKOLCI KOCSONYAFESZTIVÁL 

kocsonya4

Február második felében több helyszínen.

A látványos felvonulások, ételbemutatók mellett gazdag kulturális programmal, koncertekkel, különleges hangulattal várja a belváros az érdeklődőket.

 

 

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!